Komfort Klíma Kft 2030 Érd, Alsóerdősor 45
Telefon: 06-30-265-31-31 Fax 0623-361-819


!! Engedély köteles lett a klíma szerelés !!

Építési engedély köteles lett a homlokzatra és a ház egyéb külső felületeire szerelt légkondicionáló berendezések elhelyezése, mivel folyamatosan melegedő időjárásunk hatására egyre többen szereltetnek fel légkondicionálókat.

Építési engedély köteles lett a homlokzatra és a ház egyéb külső felületeire szerelt légkondicionáló berendezések elhelyezése, mivel folyamatosan melegedő időjárásunk hatására egyre többen szereltetnek fel légkondicionálókat.(Magyarországon kétszázszor több klíma van mint tíz évvel ezelőtt - évente nyolcvanezer új készülék kerül felszerelésre.) Az önkormányzatok folyamatosan ellenőrzik a már felszerelt klímaberendezéseket is, melyeket engedély hiányában le is szereltethetnek. Indokaik között nemcsak városképrontás szerepel, hanem a közös használatú épületek homlokzatainak károsítása is. 2006-tól az újonnan benyújtott építési engedélyek mellé kötelezően csatolni kell a klimatizálási tervet, melynek tartalmaznia kell a berendezés helyének megjelölését, viszont senkit sem fognak kötelezni a légkondicionálók beépítésére. Ennek ellenére célszerű a készülékekhez szükséges előcsövezéseket és előkészítéseket az építkezés során elkészíttetni, ellenkező esetben a későbbiekben lehet hogy csak átalakítással oldható meg a beltéri illetve kültéri egységek tervszerinti elhelyezése. (Bár sokan választják a kevésbé esztétikus kábelcsatornás megoldásokat.) Célszerű a klímaberendezést külön automatáról üzemeltetni, melynek kialakítása szintén az építkezés folyamán oldható meg.

 

 

Fontos tudnivalók!


Bármilyen klímaberendezés jótállása kízárólag akkor érvényesíthető, amennyiben a  klímaszerelés -t végző  rendelkezik a szükséges engedélyekkel!