Komfort Klíma Kft 2030 Érd, Alsóerdősor 45
Telefon: 06-30-265-31-31 Fax 0623-361-819Fisher Oldalfali Inverteres Split Klíma

Fisher Multi Split Rendszer

Fisher Kazettás Split Klíma

Fisher Légcsatornázható Split Klíma

Fisher Pro Split  Katalógus

Fisher Premium Split  Katalógus

Fisher Heat® Split  Katalógus

Fisher Multi Split  Katalógus

Fisher klímaberendezés főbb jellemzői:            

 

"GOLDEN-BIO" bevonatú hőcserélők

  BELTÉRI EGYSÉGEN: A speciális "Golden-Bio" bevonat megakadályozza a különböző baktériumok és gombák megtelepedését a beltéri egység hőcserélőjének felületén. Ennek köszönhetően nem keletkeznek kellemetlen szagok, az átáramló levegő egészséges és friss marad.
KÜLTÉRI EGYSÉGEN: Az új "GOLDEN" bevonatnak köszönhetően a kondenzátor élettartama jelentősen megnövekedhet, a bevonat véd az eső és egyéb korróziós hatásokkal szemben. A bevonatnak köszönhetően hőszivattyús üzemben lerövidül a leolvasztási idő, növelve ezzel a berendezés fűtő teljesítményét.
 
 

TURBO üzemmód

  A TURBO gomb megnyomásával a lehető legrövidebb idő alatt érhető el a kívánt szobahőmérséklet. A berendezés ebben az üzemmódban maximális teljesítménnyel és magas ventilátor fokozaton működik 30 percen keresztül, majd automatikusan visszaáll a normál üzemmódra.
 

"A" energiaosztály

  A nagy hatékonyságú kompresszornak és a legújabb technológiai megoldások alkalmazásának köszönhetően a berendezés rendkívül jó energiahatékonysággal rendelkezik, nagymértékben csökkentve az elektromos áramfelhasználást.
Az EU besorolás szerinti A energia osztályba tartozik (E.E.R. > 3,2).
 

Telecontrol, telefonos távvezérlő rendszer (opció)

  A rendszer segítségével telefonon keresztül bármikor, bárhonnan vezérelhetjük a légkondícionáló berendezésünket.
Ki- ill. bekapcsolhatjuk a készüléket, beállíthatjuk az üzemmódot és a kívánt hőmérsékletet. Lekérdezhetjük az aktuálisan beállított hőmérsékletértéket és üzemmódot.
Kezelése egyszerű és biztonságos, jelszóval védett.
 

Ionfrissítő

A negatív ionok nyugtatják az idegrendszert, jótékony hatással vannak a vérkeringésre, erősítik az immunrendszert, segítik az anyagcsere-folyamatokat és hatékony segítséget adnak a légzőszervi megbetegedések megelőzésében (pl. asztma, tüdőgyulladás).

Vízesések, erdők, patakok közelében a levegő jóval több negatív iont tartalmaz, mint pl. a városi, ipari területeken.
A FISHER készülékek ionfrissítő rendszere ezt a kellemes, friss erdei levegőt varázsolja az Ön lakásába.

A negatív ionok csökkentik a levegő por és füst tartalmát, közömbösítik a szagokat.
Ionizátor: FÜST ÖLŐ. Ha megtöltünk egy üveget füsttel, és bekapcsoljuk benne az ionizátort, a füst pillanatok alatt eltűnik!

 

Biofilter

  A biofilter egy speciális biológiai enzimet tartalmazó ECO filter, mely kiszűri a mikroszkopikus porrészecskéket és egyéb szennyeződéseket, ártalmatlanítja a baktériumokat, gombákat és egyéb mikróbákat. A biológiai enzim összekapcsolódva a baktériummal, feloldja annak sejtfalát és elpusztítja a baktériumokat, ezáltal tiszta, egészséges levegőt biztosít. A biofilter nagyon hatékonyan tisztítja és sterilizálja a levegőt. A baktériumok több, mint 95%-át ártalmatlanítja, és kiszűri a 3µ alatti részecskék 99%-át.

 

Baktérium fajta Bektérium mennyiség
kezdetben (cfu/m2)
Baktérium mennyiség
24óra múlva (cfu/m2)
Sterilizáció foka (%)
Staphylococcus aurens ATCC6538 5,5x107 5,8x104 99,89
Escherichia coli
ATCC25922
1,3x106 <10 99,99
Bacillus subtilis
ATCC9372
7,2x107 5,8x102 99,99
Klesiella pneumoniae
ATCC10031
1,3x106 8,0x104 93,85
 

Aktívszenes elektrosztatikus szűrő

 A szűrőrendszer két részből áll:

1. réteg: Egy elektrosztatikus elven működő finom szűrőből, mely kiszűri a mikroszkopikus méretű porrészecskéket, füstöt, állati szőröket, polleneket, egészen 0,01 µm-ig.
2. réteg: Egy aktívszén bevonatú rácsból, mely megköti a szagokat és veszélyes gázokat (pl. ammóniát - NH3, formaaldehydeket - HCHO).


Ammónia leválasztás mértéke az aktívszenes szűrőn Por leválasztás az elektrosztatikus szűrőn
 

Plazmaszűrő

  A PLAZMA légszűrő egy aktív elektrosztatikus szűrő, mely először polarizálja a szennyeződést, majd elektronikusan leválasztja. Így a plazmaszűrő nagy hatékonysággal távolítja el a levegőből nemcsak a parányi, mikroszkopikus porrészecskéket, hanem a cigarettafüstöt, szagokat, házi atkákat, baktériumokat és polleneket is.
A szűrő vízben való lemosással egyszerűen és tökéletesen tisztítható, nincs szükség a szűrő állandó cseréjére.

Fotokatalitikus szűrő

  A fotokatalitikus szűrő egy speciális antibakteriális hatású szagtalanító szűrő, amely kiszűri a levegőből a szagokat, dohányfüstöt, nagy hatékonysággal távolítja el a baktériumokat és egyéb mikroorganizmusokat, valamint gátolja azok elszaporodását, terjedését.
A szűrő közvetlen napfényre helyezve, a napsugárzás hatására regenerálódik, és visszanyeri szagtalanító hatását, így a szűrő rendszeres cseréje nem szükséges (élettartama 3-5 év).
 

Hidrofil bevonatos alumínium lamellázat (Zafír blue bevonat)

  Beltéri egységen: a bevonat eredményeként a lamellákon nem gyűlnek össze a légáramlást akadályozó vízcseppek, a keletkező kondenzvíz szabadon lefolyik. Beltéri egységünk ezért hamarabb megszárad, a lamellákon nincs nedvesség, nem tapadnak meg a szennyeződések, nem alakul ki állott levegő hatása, és egyben nő a hűtés hatékonysága.
Kültéri egységen: az új bevonatnak köszönhetően a kondenzátorok élettartama jelentősen megnövekedik, a bevonat véd az eső és egyéb külső, korróziós hatásokkal szemben. Hőszivattyús üzemben pedig lerövidülhet a leolvasztási idő.
 

Kétsebességes kültéri ventillátormotor

  A két sebességfokozatnak köszönhetően a berendezés kültéri egysége az esti kisebb hűtési igényű időszakban lényegesen csendesebben működhet.

Önműködő hibaellenőrzés és visszajelzés

  A készülék folyamatosan ellenőrzi saját működését és hiba esetén jelzi annak jellegét. Szükség esetén leállítja a készüléket, megvédve a meghibásodástól.
 

Automatikus átváltás

  Automata üzemmódban a berendezés időről időra automatikusan ellenőrzi az aktuális és a beállított hőmérséklet viszonyát, és ennek függvényében választja meg újra és újra a megfelelő üzemmódot.

Automatikus újraindítás

  A berendezés pillanatnyi áramkimaradás vagy tartós áramszünet után is automatikusan újraindul a korábbi beállításoknak megfelelően.
 

Gazdaságos éjszakai üzemmód

  Az éjszakai kisebb hűtési igényhez igazodva a készülék hűtéskor automatikusan növeli (fűtéskor csökkenti) a beállított hőmérsékletértéket, ezáltal jelentős energia-megtakarítás érhető el.
 

Öntisztító, szagtalanító funkció

  Megakadályozza a belső hőcserélő felület penészesedését, gombásodását, baktériumok megtelepedését a készülékben. Működése: hűtés és párátlanítás után a berendezés a beltéri hőcserélő felületét automatikusan kiszárítja, mert a ventilátor leállás után még üzemben marad. Különösen hatékony a hidrofil bevonatos hőcserélők esetében.

Meleg indítás (fűtő üzemmódban)

  Fűtési üzemmódban a beltéri ventilátor csak a hőcserélő felmelegedése után indul el, elkerülve ezzel a hideg léghuzat kialakulását.
 

Kétirányú automatikus légbefúvás

  Télen a meleg levegőt automatikusan lefelé irányítja, nyáron a hideg levegőt a mennyezet felé tereli.
 

Levehető, mosható előlap

  Az egyszerűen eltávolítható előlap könnyen tisztán tartható, vízzel lemosható.
 

Párátlanító üzemmód

  Ezzel az üzemmóddal a hőmérséklet jelentős megváltoztatása nélkül csökkenthető a levegő páratartalma.

Időzítő funkció

A készülék ki- ill. bekapcsolási ideje programozható.
 

Téliesítő szett (opció)

 Beépítésével a berendezés -15°C külső hőmérséklet mellett is használható hűtésre.
(Csak szakszerviz döntése alapján építhető be a készülék beépítési körülményeinek figyelembevételével!)
 
Automata üzemmód
A berendezés automatikusan választja meg a működési üzemmódot az induláskori hőmérsékletnek megfelelően, és automatikusan állítja be a ventilátor sebességet. Induláskor - amikor nagy a különbség a kívánt és a szobahőmérséklet között - maximális fokozaton indul a ventilátor, majd közelítve a kívánt hőfokhoz a ventilátor sebessége fokozatosan csökken.
Automata folyamatos légterelő funkció (SWING)
Automata sebességbeállítás
Korrózióálló bevonattal ellátott kültéri egység
Trapézbordázatú belső csőfelület
Csendesített kialakítású ventilátorok
A kültéri egységek sarokszelep védőburkolattal

 Magyar nyelvű feliratozás

Magyar feliratú digitális panel hőmérséklet kijelzéssel


a duo-trio-quattro típusoknál

Magyar feliratozású infra távirányító

világító kijelzővel a
duo-trio-quattro típusoknál
Professional, InverterFontos tudnivalók!

Bármilyen klímaberendezés jótállása kizárólag akkor érvényesíthető, amennyiben a  klímaszerelés -t végző rendelkezik a szükséges engedélyekkel!